Rickandie » Specials » Scootmobiel

Scootmobiel vervoermiddel in opkomst

Een scootmobiel is een steeds populairder wordend vervoermiddel. In plaats van achter de geraniums te blijven zitten willen mensen met een bewegingsbeperking zo lang mogelijk mobiel blijven. De scootmobiel is daar een uitkomst voor.

Veiligheid voorop

Maar niet iedereen is blij met het verschijnen van steeds meer scootmobielen. Met name in winkelcentra wil het nog wel eens fout gaan doordat de berijders van een scootmobiel zich niet aan de maximum snelheid van 6 kilometer per uur houden of door onoplettendheid.

Aanschaf en informatie

Het aanschaffen van een scootmobiel is geen dagelijks werk en voor de meesten een actie zonder veel voorkennis. Goed geïnformeerd worden is daarom belangrijk en dat begint al met na te gaan of er voor de aanschaf ergens op een financiële tegemoetkoming kan worden gerekend en of de regelingen die ooit bestonden nog van kracht zijn. Informeren bij de gemeente en ziektekostenverzekering kan wellicht iets opleveren.

Beetje hulp

De onderstaande artikelen van deze special geven zeker geen volledige informatie maar helpen wellicht enigszins op weg en gaan ook over het gebruik van scootmobielen.
Bewegingsbeperking en scootmobiel

Bewegingsbeperking en scootmobiel

Een scootmobiel is een driewielig, vierwielig of soms zelfs vijfwielig vervoermiddel. Eenvoudig gezegd is het een stoel op wielen, voorzien van een stuur en voortbewogen door een elektromotor. Een sco…
Accu’s voor scootmobielen en opladen

Accu’s voor scootmobielen en opladen

Accu’s moeten in het algemeen betrouwbaar zijn. In het bijzonder geldt dat voor accu’s van scootmobielen. De gebruikers van een scootmobiel zijn dikwijls slecht ter been en hebben een groot probleem a…
mijn kijk op

Scootmobiel nieuw verkeerstechnisch probleem

Zoef, daar gaat er weer een. Je zou bijna denken: Daar vliegt er weer een. Weliswaar dan een hele grote vogel met een glijvlucht vlak boven de grond. Eenmaal bekomen van het plotseling achteropkomende…
Gepubliceerd door Rickandie op 03-02-2012, laatst gewijzigd op 13-09-2012. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • Scootmobiel.nu
  • Intercel.nl
  • Wikipedia
  • Snelleofferte.nl