Rickandie » Specials » Kilos kwijt

Kilo’s kwijt door bewegen

Kilo’s kwijt door bewegen Er zijn heel veel manieren om te proberen een aantal kilo’s kwijt te raken. Een grote keuze uit talrijke diëten met beloofde effecten is ter beschikking van de doorzetters. Maar dat doorzetten is vaak een probleem. Een andere manier om aan de lijn te doen dan door het volgen van een dieet is door veel te bewegen.

Bewegen en volhouden

Meer bewegen hoeft niet altijd een saaie bezigheid te zijn. Er zijn veel sportscholen die sfeervol zijn ingericht en waar een prettige sfeer hangt. Een andere manier om op een leuke manier te bewegen en daardoor aan de lijn te doen is door stijldansen. Terwijl bewegen in de sportschool nogal individueel is gericht, met alle risico van afhaken, speelt bij stijldansen ook een groepseffect mee. Langere termijn volhouden is dan vanzelfsprekender temeer ook omdat stijldanslessen meestal in cursussen van een seizoen worden gegeven.

Thuis op een hometrainer

Voor wie regelmatig naar de sportschool gaat, of een wekelijks bezoek aan de dansschool te lastig is in te bouwen, in het weekprogramma, kan een hometrainer een oplossing zijn. Er is altijd wel ergens een plekje in huis te vinden waar zo’n apparaat kan staan. Op elk gewenst moment van de dag kun je er op springen en net zo lang als je daar tijd en zin in hebt je “rondjes draaien”. En natuurlijk zijn er nog andere vormen van thuis bewegen te bedenken.

Motivatie om veel te bewegen

Op een hometrainer kan meestal meteen worden afgelezen hoeveel calorieën er verdwenen zijn wat heel motiverend kan werken. Voor extra motivatie kan een plek voor de hometrainer worden gezocht met blik op een tv zodat tegelijk een geliefd programma kan worden bekeken.

Altijd stilzitten is geen goede zaak

Maar niet alleen om kilo’s kwijt te raken is bewegen heel goed. Naast roken zijn de gevolgen van te weinig bewegen een veelvoorkomende doodsoorzaak in de westerse landen. Stilzitten kan leiden tot het krijgen van suikerziekten, hartziekten, vaatziekten en ontkalking van de botten alsmede bepaalde kankersoorten en depressie. Bewegen is daarom niet alleen goed voor mensen die kilo’s kwijt willen raken maar is goed voor ieders gezondheid.
Fit en gezond door voldoende bewegen

Fit en gezond door voldoende bewegen

Nederland kent sinds 1998 een Nationaal Gezondheidsplan (NGP). In dat plan zijn de normen voor gezond bewegen vastgelegd die bekend staan als de NNGB (Nederlandse Norm Gezond Bewegen). Die normen zijn…

Kilo’s kwijt met hometrainer

Een hometrainer is een apparaat waarop in huis (home) fietsbewegingen kunnen worden gemaakt. Daarom beschikt het apparaat over de belangrijkste onderdelen die een fiets ook heeft met dit verschil dat…
Stijldansen, prettige manier om aan de lijn te doen

Stijldansen, prettige manier om aan de lijn te doen

Stijldansen is voor de meeste beoefenaren een vorm van recreatie. Daarnaast wordt stijldans ook als sport beoefend en worden regelmatig wedstrijden georganiseerd. Maar voor velen is stijldans een mani…
Bewegen goed voor lichaam en geest

Bewegen goed voor lichaam en geest

Bewegen is voor nagenoeg iedereen even vanzelfsprekend als niet bewegen. Beiden doen we afwisselend de hele dag door zonder er veel bij na te denken. Toch zou bewuster omgaan, vooral met bewegen, heel…
Gepubliceerd door Rickandie op 07-12-2013, laatst gewijzigd op 04-04-2015. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties