Rickandie » Specials » Op reis
Rickandie: Informatie van A tot Z

Naar reisbureau of zelf zoeken

De voorpret van een vakantie kan al beginnen bij het uitzoeken van een reisdoel en het regelen van een reis. Of wordt het voor het gemak toch maar weer die snelle boeking bij een reisbureau? Het alternatief kost tijd en inspanning maar levert dikwijls wel een belangrijk verschil op in de kosten van de reis. Tegenwoordig heeft internet talrijke mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan om iets naar wens te vinden.

Plezier vooraf door zelf zoeken

Wie altijd gekozen heeft voor een boeking bij een reisbureau heeft veel voorpret gemist. Natuurlijk moet het je liggen om op zoek te gaan naar een reisdoel en verblijfsmogelijkheden en onderzoek te doen naar het verkrijgen van eventueel noodzakelijke reispapieren. Maar als je telkens een stapje verder komt bij het ideale reisdoel geeft dat een boel plezier vooraf. Misschien toch eens proberen? Als het uiteindelijk mislukt is er wellicht een reisbureau in de buurt waar alsnog geboekt kan worden.

Veel informatie op internet

Tegenwoordig zijn er zeer veel websites op internet te vinden met informatie over hotels, appartementen en vakantiehuisjes of andere verblijven. Een uurtje zoeken zal zeker een aantal mogelijkheden opleveren die in de richting van de wensen komen. Vrijblijvend informeren kan meestal ook waardoor een volgende stap bestaat uit het mailen voor meer informatie en de vraag of het verblijf nog vrij is in de gewenste periode. In de regel wordt snel teruggemaild waardoor de zoekpartij niet lang hoeft te duren.

Voorkom ziekte tijdens vakantie

Voor sommige reisdoelen is het noodzakelijk vaccinaties toe te laten dienen. Reisbureaus geven daar informatie over maar ook dat is met enig speurwerk zelf uit te zoeken. Ingeval vaccinaties niet verplicht zijn maar wel zinvol wordt niet altijd de juiste keuze gemaakt. Maar het verpest worden van een vakantie door een bepaalde ziekte of achteraf ellende meemaken kan beter worden voorkomen.

Let op uw spullen

Ook al is alles goed geregeld kan er uiteraard toch wel eens iets mis gaan met de reis, het verblijf of de terugkomst. Bij georganiseerde reizen is het afsluiten van verzekeringen vaak inbegrepen. Bij zelf regelen moet dit niet worden vergeten en kan het veel narigheid voorkomen. In sommige landen extra op de spullen letten kan eveneens gedoe voorkomen. Het raffinement van mensen die het op uw spullen hebben voorzien is vaak zeer groot.
Vaccinaties en medicijnen op reis

Vaccinaties en medicijnen op reis

Welke medicijnen gaan er mee op reis? Natuurlijk in eerste instantie de medicijnen die thuis ook worden gebruikt zowel de receptmedicijnen als de vrij verkrijgbare. Uiteraard is het daarbij nodig om t…
Schiphol en gevonden voorwerpen

Schiphol en gevonden voorwerpen

Schiphol telt jaarlijks enkele tienduizenden artikelen die als gevonden voorwerpen worden aangemerkt. Een groot aantal van die artikelen zijn koffers maar verder worden de meest vreemde dingen achterg…
Vakantie een heerlijk vooruitzicht mijn kijk op

Vakantie een heerlijk vooruitzicht

Op vakantie gaan kan diverse redenen hebben. Die redenen kunnen zeer persoonlijk zijn en daarom per vakantieganger heel verschillend. De een gaat voor de zon, de ander voor de rust en weer anderen om…
Rechtstreeks particulier vakantiehuis huren

Rechtstreeks particulier vakantiehuis huren

Natuurlijk is de eenvoudigste manier om een vakantiehuis of appartement te huren naar een reisbureau gaan om daar alles te laten regelen. Maar het kan ook anders. Er kan heel wat op het vakantiebudget…
Gepubliceerd door Rickandie op 15-01-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!